GLA:D står for Godt Liv med Artrose i Danmark

Lider du af artrose (slidgigt), eller har du smerter i hofte, knæ eller ryg? Med GLA:D-forløbet lærer du, hvordan du kan få et godt liv med artrose og mindske smerterne gennem træning. Det er et trænings- og uddannelsesforløb særligt udviklet til mennesker med artrose.

Hvad er GLA:D?

GLA:D-træning har vist sig særlig effektiv til at mindske smerter, samt forøge funktionsevnen og livskvaliteten hos deltagerne. Forløbet er baseret på principperne for neuromuskulær træning, der fokuserer på at optimere belastningsforholdene i det ramte led og mindske smerterne. Med forløbet oplever flere, at de helt kan undgå operation.

Få professionel hjælp

Under forløbet vil uddannede fysioterapeuter undervise dig i at tackle dine smerter med særlige øvelser. Vi sørger samtidigt for, at du får den nødvendige viden for at du kan træne korrekt – uden at belaste kroppen yderligere. Forløbet foregår på hold på vores klinik i Aabenraa ved Casper og Kamilla og varer typisk 8 uger. Vi sørger for, at du kan træne i trygge rammer og får professionel vejledning, som tager højde for dine udfordringer.

Fakta om konceptet

Første kursus i uddannelses- og træningsforløbet GLA:D blev afholdt i januar 2013. Professor Ewa Roos og lektor ved Institut for Idræt og Biomekanik, Søren Thorgaard Skou, står bag konceptet. Uddannelsen og træningen af patienterne i GLA:D-forløbet følger den nyeste evidens på området sammenholdt med tanker og ønsker fra patienter og fysioterapeuter. Alle er velkommen på FysioDanmarks GLA:D-forløb, både med og uden henvisning fra egen læge.

  • Er du medlem af Sygeforsikringen ”danmark” kan du få tilskud til træningen.
  • Vi har flere hold ugentligt.
  • Der køres forløb for knæ og hofte.
  • Fysioterapeuterne, som underviser i konceptet har alle den officielle uddannelse.
  • Flere end 1.200 fysioterapeuter er uddannet til at kunne undervise patienterne.
  • Flere end 40.000 danskere har deltaget i et GLA:D-forløb.
  • Forløbet varer 8 uger.

Forsikring

Har du en sundhedsforsikring? En række forsikringsselskaber dækker også GLA:D-træning.
Kontakt dit forsikringsselskab og hør nærmere.

Tilskud

Priserne følger taksterne fra den offentlige sygesikring. Der er mulighed for, at du kan få tilskud fra regionen og fra sygeforsikringen “danmark”. Se hvad du får i tilskud fra “danmark” her og find de aktuelle takster for holdtræning her.

Vi har GLA:D-træning på følgende tidspunkter på klinikken i Aabenraa:

  • Tirsdage kl. 17:00-18:00
  • Torsdage kl. 8:00-9:00

Der er løbende optag på vores GLA:D-hold, så kontakt klinikken og hør hvornår du kan komme på holdet.

Vores behandlere

Fysioterapeut, personlig træner

Fysioterapeut, massør

Book en tid online

Har du brug for hjælp, så kan du herunder bestille en tid.