Træning i vand

Vores bassintræning er både skånsom og effektiv træning på samme tid og der er plads til alle. Folk med problematikker, der begrænser dem på land, hvor der er vægtbæring på fx ankler, knæ og hofte eller har udfordringer med balancen, oplever ofte, at deres funktionsevne forbedres igennem bassintræning.

Bassintræning er for alle

I vand er de fysiske forhold anderledes, hvilket gør, at der opstår helt nye forudsætninger for bevægelse. Vandet giver kroppen større bevægelsesfrihed og derfor nye bevægemuligheder og udfordringer. Bassintræning er velegnet til mennesker med problemer i bevægeapparatet eller mennesker, der har lyst til at vedligeholde den fysiske formåen.

Vi træner 45 min. og kommer hele kroppens muskulatur igennem hver gang. Formålet med bassintræning er at øge styrken og udholdenheden på en skånsom måde, så du ikke bliver overbelastet. Du vil opleve at få mere energi i hverdagen, da du opnår et bedre funktionsniveau.

Træningen vil bestå af:

  • Opvarmende øvelser
  • Øvelser hvor pulsen kommer op (løb, hop, boldspil m.m.)
  • Balanceøvelser
  • Muskelstyrkende øvelser med ”håndvægte”, ”slanger”, bolde m.m.
  • Udspændingsøvelser
Sessionens indhold vil være meget ens fra gang til gang. Der vil dog komme sessioner, hvor vi ”leger” og laver anden form for træning. Bassintræningen foregår i Arena Aabenraa og varetages af fysioterapeut, Camilla Ørum og Helene Kjer Jakobsen og vi har to hold om tirsdagen fra henholdsvis kl. 13:00 og kl. 13:45.

 

Du kan deltage i bassintræningen ved enten brug af en almindelig gyldig lægehenvisning eller med en henvisning til vederlagsfri fysioterapi, men du er selvfølgelig også velkommen uden lægehenvisning. Der er løbende optag på vores bassintræningshold.

Fysioterapeut

Book en tid online

Har du brug for hjælp, så kan du herunder bestille en tid.