Ultralydsscanning

Ved tilstande, hvor din diagnose ikke er helt afklaret eller dit forløb ikke er som forventet, vil en ultralydsscanning hjælpe med at afgøre typen og omfanget af din skade, så du har de bedste forudsætninger for dit videre behandlingsforløb og genoptræning.

Ultralydsscanning er en stor hjælp til at stille den rigtige diagnose hurtigt og effektivt. Ydermere kan en ultralydsscanning bruges til at vurdere effekten af dit behandlingsforløb eller om der er behov for at henvise til anden form for behandling.

Ultralydsscanning har ingen bivirkninger, som er tilfældet ved fx røntgen og CT-scanninger.

Ultralydsscanning, er den billigste, hurtigste og bedst egnede undersøgelse til at forbedre udbyttet af den fysioterapeutiske undersøgelse.

Ultralydsscaninng har de seneste årtier gennemgået en rivende udvikling. Ultralydsscanning er i dag en integreret del af mange fysioterapeuters dagligdag og understøtter den kliniske undersøgelse af muskel-, sene- og knoglelidelser. Ultralydsscanninger fungere som fysioterapeutens ”forlængede hånd”.

Ultralydsscanning er særdeles velegnet til at fremstille strukturerne både udenfor og inde i leddene. Undersøgelsen tillader at vurdere muskler, sener og led under aktivering.

Ultralydsscanning hos FysioDanmark Aabenraa & Rødekro udføres af fysioterapeut, Frankie Hansen.