Yoga hos FysioDanmark Aabenraa & Rødekro

Yoga er en kombination af træning og meditation, hvor både krop og sind udfordres.

Om yoga

De fleste associerer yoga med kun fysisk fitness, hvor man oplever stræk og med tiden bliver mere fleksibel gennem kropsøvelser (asanas). Dette er heller ikke forkert, men det er kun én del af Yoga. Yoga starter allerede der, hvor du fokuserer på dit åndedræt og trækker vejret.

Yoga er en indisk livsstil med en tradition, som er over 3000 år gammel, der er præget af filosofi og spiritualitet. Når man følger en yogi-livstil stræber man efter at finde frem til sit indre ”jeg” – løsrevet af alle identifikationer, billeder, roller og materielle værdier, som mennesket ofte knytter sig til.

 

Pantanjali, grundlægger og forfatter til det klassiske yogasystem, beskriver i sit værk Yoga Sutras otte trin. Disse otte trin skal mennesket gennemføre i sin daglige yogapraksis, for at komme fra sit nuværende stadie til sin rene sandhed.

Den fysiske praksis – asanas og åndedrætsøvelser (pranayama) – er faktisk kun to ud af de otte trin, som de fleste forbinder med yoga.

Yoga er sanskrit og betyder ”forene”. I den fysiske praksis betyder det, at vi vil forene bevægelsen med vores vejrtrækning. I en større forståelse betyder yoga også, at vi forsøger at forene os med alt omkring os, naturen, andre mennesker og med hele kosmos.

YOGA HOLDFORLØB (10 lektioner à 75min)

Intro Solhilsen A og B (Surya Namaskar A og B) til nybegynder.

I løbet af 10 lektioner arbejder vi detaljeret med alle kropsøvelser (asanas) fra solhilsen A og B samt ”Dansende kriger”. Du lærer formålet med hver enkelt stilling, lærer hvordan de bliver udført med fokus på alignment. Det betyder, at vi tager din individuelle krop som udgangspunkt, og du lærer, hvordan du tilpasser og udfører stillingerne. Dette med hensyntagen til eventuelle skader eller skavanker, så du ikke kommer til skade, mens du dyrker stillingerne selvstændigt.

Selve undervisningen

Undervisningen vil være opbygget på den måde, at vi starter med at arbejde med 1 eller 2 stillinger ad gangen. Derefter bliver du guidet igennem et vinyasa flow, hvor du så selv kan arbejde med de fokuspunkter, vi har udarbejdet, afhængigt af dit behov.

Lektionen afsluttes altid med savasana, som er en afspændingsøvelse, hvor du lærer at give slip på spændinger og hvor din krop regenerer efter lektionen.

Efter hver enkelt lektion vil vi komme mere og mere i flow og vores fysiske praksis opøves fra gang til gang lidt mere. Du vil opleve, at det bliver nemmere for dig at udføre stillingerne i takt med din vejrtrækning. Vi slutter holdforløbet af med 108 solhilsener i træk.

Jeg har stor fokus på, at du bliver selvstændig i din asana praksis. Efter 10 lektioner vil du være godt klædt på til at kunne udføre solhilsen A og B selvstændigt og har fået viden omkring alignment i forhold til din egen krop.

Du lærer ujjayi vejtrtrækning, som er en åndedrætsøvelse (pranayama), som fundamentet i din asana praksis.

Hvem henvender holdet sig til?

Holdforløbet kræver ingen kendskab til Yoga. Holdforløbet retter sig til alle, som gerne vil lære at udføre solhilsener selvstændigt og som gerne vil få en større viden om yoga filosofi og alignment i stillingerne. Holdforløbet retter sig også til dig, som allerede dyrker solhilsener, men har behov for hjælp med at udføre stillingerne korrekt. Holdforløbet er for alle uanset køn eller alder. Forudsætningen er dog, at du selv kan rejse dig fra liggende til stående stilling.

Det er en fordel at anskaffe sig 1-2 yogablokke, når vi arbejder med alignment.

Yogablokke kan købes hos FysioDanmark Aabenraa & Rødekro. Ellers skal du bare have din egen krop og vejtrækning med. Lektionerne foregår på vores klinik i Aabenraa hver tirsdag fra kl. 17.30.

Prisen for 10 lektioner er 900,- kr. og det næstkommende holdforløb starter tirsdag d. 21. februar 2023. Vi tilbyder herudover også drop-in lektioner på aktuelle holdforløb, hvor det er muligt at deltage i en enkelt session for 100,- kr., hvis der er ledige pladser på holdet. Kontakt klinikken på tlf. 74625973 eller send en mail til aabenraa@fysiodanmark.dk for at høre nærmere.

Om Liesa

Jeg hedder Liesa og er uddannet yogalærer (RYT 200 timers yoga alliance). Jeg underviser i Ashtanga og Vinyasa Flow og mine sekvenser kan indeholde dele, som er Yin Yoga inspireret.

Yoga lærer mig at hengive mig selv, at give slip af følelser, materielle ting, og give slip på ideen om, at man kan kontrollere alt. Når jeg øver asanas, dykker jeg ind i et pusterum, hvor der ikke bliver stillet krav til mig. Hvor jeg kommer hjem til mig selv. Hvor jeg bliver mere nærværende i nuet og kan mærke mig selv, idet jeg skaber mere og mere plads til min indre stemme.

Yoga hjælper mig til at udforske mine grænser og lærer mig, hvordan jeg kan udvide disse, når jeg er tålmodig og kærlig ved mig selv. Gennem yoga skaber jeg bevidsthed om denne proces. Gennem min daglige asana-praksis styrker jeg krop og sind, så jeg ligeledes bliver fysisk stærkere. Jeg bliver også mentalt robust til at kunne mestre udfordringer, jeg møder i hverdagen.

Hvorfor yoga?

I en verden, hvor vi prøver at kæmpe os frem ved at multitaske igennem hverdagen, så vi kan nå alle gøremål, mister vi tit os selv. Vi føler os udbrændte, får burnouts eller bliver depressive, da vi føler, at det vi gør, ikke er nok. I min asana-praksis får jeg lov til at fokusere kun på én ting af gangen, hvor jeg bare kan være som jeg og får glæde og stor tilfredshed i retur. Yoga for mig er, når jeg er fuldstændig opslugt i nuet samtidig med at omfavne mig selv med alle facetter jeg har.

Jeg er meget passioneret for at dele denne viden og erfaring videre med dig, så du kan fylde dit liv med mere ro og livsglæde og kan møde din omverden med mere overskud og kærlighed.

Yogaunderviser

Book en tid online

Har du brug for hjælp, så kan du herunder bestille en tid.